Stan Peeters maakte via de Werkgeverij de overstap van RIBW Nijmegen-Rivierenland naar Siza.

“Ik zie de Werkgeverij als een kans om jezelf te ontwikkelen, dat gun ik iedereen”

Na veertien jaar bij Defensie te hebben gewerkt ben ik in 2011 overgestapt naar de zorg. Ik volgde de PWJ-4 opleiding, haalde mijn SPH-diploma aan de HAN en ik deed ervaring op in de jeugdzorg en als begeleider Participatie & Werk bij RIBW Nijmegen-Rivierenland.

Toen ik  ongeveer drie jaar werkte bij RIBW vertelde een collega mij over de Werkgeverij. Dat wekte mijn interesse en daarom ben ik mij verder gaan verdiepen in de Werkgeverij. In eerste instantie klonk het te mooi om waar te zijn en was ik best sceptisch. Uiteindelijk heb ik me aangemeld. Mijn doel was niet zozeer om ergens anders aan het werk te gaan; ik wilde graag weten wat er nog meer op zorggebied was naast RIBW zodat ik daar mogelijk in de toekomst mijn voordeel mee kon doen.

Ik nam deel aan de Loopbaanwerkplaats (tegenwoordig: Talentenmarkt) van de Werkgeverij waar verschillende werkgevers zich presenteerden. Ik volgde er verschillende workshops en ik heb de bijeenkomst ook gebruikt om mijn netwerk uit te breiden. Ik keek positief terug op de bijeenkomst. Ik had immers veel nieuwe mensen leren kennen.

In 2018 werd ik benaderd door een oud-klasgenoot van de HAN. Zij werkte als teamleider bij Siza en informeerde of ik interesse had in een functie als teamleider.

Ik wilde daar eerst even over nadenken. Er rezen vragen op bij mij zoals:

  • Zeg ik mijn vaste contract op voor iets onbekends waarvan ik niet weet of ik het überhaupt leuk vind?
  • Wil ik mijn huidige (vertrouwde) baan loslaten voor ‘iets nieuws’?
  • Wat als blijkt dat ik het helemaal niets vind of ik kan het gewoon niet?
  • Wat houdt dat nou precies in, teamleider zijn bij Siza?

Met deze vragen in mijn hoofd heb ik aangegeven dat ik de overstap wilde maken gebruikmakend van de afspraken tussen de werkgevers van  de Werkgeverij. Op die manier overstappen zou namelijk mijn vragen, onzekerheden en twijfels grotendeels wegnemen. Nadat alle betrokken partijen akkoord waren ben ik aan de slag gegaan bij Siza in de functie van teamleider in opleiding.

Waarom ik besloot over te stappen?

  • Het eerste jaar kan op basis van detachering. Ik zit dus niet ‘vast’ aan de ‘nieuwe werkgever’;

Bij mijn oude werkgever heb ik werkgarantie op het moment dat ik om wat voor reden dan ook stop met het traject;

  • Bij mijn nieuwe werkgever heb ik werkgarantie bij als ik het traject succesvol doorloop;
  • Met mijn vaste contract bij RIBW heb ik – als ik definitief overstap – een vast contract bij Siza.

Ik heb het traject als een grote kans ervaren omdat ik mij niet meer druk hoefde te maken over de vragen die ik had  toen ik benaderd werd voor de functie.  ‘Alles’ was ondervangen door geldende afspraken tussen werkgevers van de Werkgeverij.

Tijdens het detacheringsjaar heb ik mijn rugzak gevuld en het vertrouwen opgebouwd dat ik de functie kan vervullen. Toen mijn manager bij Siza voeg of ik de overstap definitief wilde maken hoefde ik daar niet meer over na te denken.

Ik kijk tevreden terug op  het proces dat ik heb doorlopen en ik gun iedere medewerker zo’n mogelijkheid. Ik zie de Werkgeverij als een kans om jezelf te ontwikkelen zonder veel risico te lopen. Er liggen allerlei kansen om jezelf verder te ontwikkelen en elders in de ‘keuken’ te kijken. Het is aan jou of je hier gebruik van gaat maken.

Veel succes en wijsheid!

Met vriendelijke groet,

Stan Peeters